Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kwartels met druiven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 panklare kwartels
8 wijnbladeren
8 plakken bardeerspek
50 gr boter
peper, zout
500 gr pitloze witte druiven
3 eetlepels armagnac

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250°C.
Omwikkel elke kwartel met een wijnblad en een plakje spek en bind dit met
keukengaren vast.
Ontvel de druiven.
Bak de kwartelrolletjes in hete boter rondom bruin, bestrooi ze met peper
en zout en laat ze in een gesloten vuurvaste ovenschaal 10 minuten op laag
vuur smoren.
Haal het garen van de rolletjes, leg de kwartels terug in de schaal en
verdeel de druiven erover.
Besprenkel dit met een beetje armagnac en zet de gesloten schaal 5 minuten
in de oven.
Maak de saus eventueel af met een paar scheppen crème fraîche
of een flinke scheut slagroom.
Laat het geheel even inkoken tot de kleur op ivoor lijkt en serveer het
gerecht.

Tip: In plaats van kwartels kunt u ook duiven gebruiken. Deze moet u
echter geen 10 maar 25 minuten op laag vuur smoren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wildconsommé met kastanjes
Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus
Gevulde reerug hotel Sacher
Konijn in osterd-roomsaus
Gebraden kwartel met asperges uit Raalte

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes